Inlocuire acoperis

Inlocuirea acoperisului este o operatiune pe care trebuie sa o faci atunci cand apar infiltratii sau cand starea acoperisului este una precara, din cauza vechimii. Iata cateva sfaturi despre cum se inlocuieste un acoperis. Intai, vom detalia etapele ce tin de desfacerea acoperisului vechi si pregatirea montarii celui nou.

Demontarea acoperișului vechi

Demontarea poate însemna desfacerea jgheaburilor și burlanelor, desfacerea streașinei, demontarea lucarnei, desfacerea învelitorilor. Când se demontează învelitorile materialele rămase sunt păstrate, recondiționate, sortate, având la bază o justificare economică.

Desfacerea învelitorii pentru șarpante

Demolarea învelitorilor se face de obicei după ce podul este golit (dezechipat) aceasta se realizează și ea în câteva etape și anume:

Încetarea activităților din interiorul construcției (spațiul de sub pod)
Suspendarea utilităților care împiedică desfășurarea intervenției (fire de înaltă tensiune, fire de telefon, antene, etc.)
Asigurarea continuității instalațiilor tehnico-edilitare pentru vecinătăți, dacă e nevoie
Evacuarea mobilei, echipamentului, inventarului mobil, etc.
Demontarea învelitorilor și șarpantei se va realiza fără a afecta rezistența construcției și a periclita continuarea demolării. În cazul în care învelitoarea are cote diferite se începe cu cota cea mai înaltă. Se va respecta ordinea operațiilor începând demontarea de la coama acoperișului spre streașină. Începând cu accesoriile, după aceea cu învelitoarea propriu zisă din interior în exterior. După aceea urmează luminatoarele tabacherele, lucarnele și încheind cu șarpanta.

Desfacerea învelitorii din foi de tablă plană

Acest procedeu se începe cu eliminarea elementelor care ies din planul învelitorii: calcane, atice, rosturi de dilatație, coșuri de fum, lucarne. După ce au fost înlăturate elementele de dinainte se desface învelitoarea, prima dată se desfac falțurile, după aceea tabla se ridică de pe astereală după scoaterea cuielor. Dacă tabla este corodată, fără posibilitatea de a mai putea fi refolosită după desfacerea falțurilor în picioare, aceasta se taie cu foarfeca de tinichigerie în bucăți cu dimensiuni convenabile pentru a fi ușor stivuite, balotate, transportate și coborâte de pe astereală.

Montarea acoperișului

Ultima etapă la înlocuirea acoperișului este montajul unuia nou. La montajul acoperișului sunt mai multe servicii ce pot fi incluse după placul clientului.

Pe langa aceasta operatiune, la cererea clientului se pot monta sisteme de parazapezi, de jgheaburi sau onduline, astfel incat noul acoperis sa fie unul sustenabil, pe un termen cat mai lung. De asemenea, nu uitati si de actele necesare atunci cand doriti sa montati un acoperis nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *